KAKO SE REGISTROVAT...
 
Notifications
Clear all

[Sticky] KAKO SE REGISTROVATI?

0 Posts
1 Users
-1 Likes
3,210 Views
0
Topic starter

Na eUčionicu se moguće registrovati na dva načina: putem Facebook profila ili putem mejla. U oba slučaja, administrator mora odobriti vašu registraciju da biste pristupili sadržaju. Molimo da sačekate potvrdni email kako biste se prijavili.

DOVOLJAN JE JEDAN NAČIN ZA REGISTRACIJU!


 

REGISTRACIJA PUTEM FACEBOOK NALOGA

 

1) Iz glavnog menija odabrati opciju "Registruj se/Register":


2) Kliknite na dugme "Prijavite se pomoću Facebook naloga".


3) Kada vam se otvori novi prozor, u njega unesete svoje podatke za ulazak na Facebook profil.

Ovime će vaš profil na eUčionici biti automatski kreiran, ali sadržaj vam neće biti vidljiv dok administrator ne odobri vaš profil. Nakon odobravanja, na mejl ćete dobiti obavještenje da je profil aktivan i da se možete prijaviti.

Napomena: Ovaj tip registracije ni na koji način ne povezuje profil eUčionice sa Facebook-om, već samo koristi sljedeće podatke sa vašeg Facebook profila: mejl adresu, ime i prezime. Koriste se u svrhu identifikacije i odobravanja korisnika. eUčionica OŠ "Sokolac" ne dobija pristup vašem Facebook profilu, podacima za prijavu, kao ni ostalim privatnim podacima, fotografijama, objavama i sl. i u tom smislu ne preuzima nikakvu odgovornost za vaše aktivnosti na Facebooku i drugim društvenim mrežama.

 

 


 

REGISTRACIJA PUTEM MEJLA

 

1) Iz glavnog menija odabrati opciju "Registruj se/Register":


2)

  • Upisati korisničko ime
    Polje za korisničko ime prihvata samo latinična slova, bez dijakritičkih znakova (čćžšđ).
    Dozvoljeno je unošenje isklučivo punog imena i prezimena. Profili sa pseudonimima i nadimcima će biti odbijeni, jer ne podržavamo sakrivene profile.
  • Upisati važeću email adresu;
  • Upisati željenu šifru dva puta (minimum 6 znakova).


3) Nakon registracije administrator će pregledati vaše informacije i aktivirati profil, ukoliko ste ispoštovali pravila eUčionice. Potrebno je da sačekate da na email dobijete obavještenje o uspješnoj registraciji kako biste se prijavili.

Ne možete se prijaviti prije obavještenja da je profil odobren i aktiviran.


 

VAŽNO:

Nakon prijave, potrebno je da popunite svoj profil klikom na "Moj profil-Nalog/My Profile-Account.

Korisničko ime koje unosite pri registraciji služi za prijavu na profil, međutim ime koje će se prikazivati pored svih Vaših aktivnosti je "Display Name/Ime za prikaz". Njega je obavezno popuniti punim imenom i prezimenom. Tu je moguće koristiti oba pisma i sve znakove srpskog jezika. Sve profile bez korisničkog imena, popuniće administrator. Ime se ne smije mijenjati!

Preporučujemo da u podešavanjima profila popunite što više podataka kako bi profili bili potpuni. Možete dodati sliku, web sajt, par riječi o sebi, i sl. Svi podaci moraju biti vaši i tačni. Ne podržavamo anonimne profile na školskom sajtu. Svi korisnici koji budu prekršili pravila registracije, biće trajno uklonjeni i blokirani.